ТОНЕЛЬНІ ПЕЧІ J4Призначені для випічки ржано-пшеничного та пшеничного хліба, різних типів хлібобулочних виробів, здобного печива, бісквітів, пряників, солоних паличок, кексів та інших виробів.
Одно- і двоетажні печі з різною довжиною і шириною піддону можуть бути оснащені різними типами транспортних стрічок: сталевою, сітчастою, шарнірно-пластинчастою, з гранітними плитами та ін.
Принцип конструкції печей заснований на оригінальній концепції печей «ППЦ», широко застосовуваних в Україні. Печі можуть мати різні системи обігріву: на газі, рідкому паливі та електриці. Відмінною особливістю цих печей є унікальна система позиціонування та натягування стрічки, а також система попереднього прогріву піддону.
За бажанням замовника, печі можуть комплектуватися контрольними пристроями для дотримання технологічних параметрів випічки з виведенням на комп'ютер, а також пристроєм для синхронізації роботи з розстойним шкафом. Піч типу «ППП» може обслуговуватися з правого або лівого боку. Особливо варто підкреслити наступні переваги печей:
- ізоляція бокових частин печі від підлоги;
- низьке споживання електричної енергії;
- низьке споживання паливного масла;
- мала тепловтрати в приміщення пекарні;
- надійна горілка з мінімальними вимогами до обслуговування;
- високоякісні транспортні стрічки (сітчасті, суцільнометалеві, з шарнірними пластинами, кам'яними плитами тощо).
Також важливо, що з урахуванням збірної конструкції піч можна встановити практично в будь-якому приміщенні з відносно невеликою площею. Використання перевірених на практиці довготривалих функціональних вузлів та елементів гарантує надійну роботу печі. Тоннель має форму чотирикутника з прямокутним перетином. Вся площа дна та стелі тоннеля (камери) інтенсивно нагрівається проходячими газами згоряння. Гази згоряння проходять через систему повністю закритих каналів, в яких створюється легкий вакуум.
Камера випічки по довжині поділяється на температурні зони, в кожній з яких температура регулюється окремо. Модуль «зона пари» являє собою зволожувану зону пекарної камери і оснащений регулювальними заслінками та встановлюваними завісами. Пекарна камера по всій довжині оснащена системою провітрювання пекарного простору. Повне провітрювання входу і виходу пекарної камери забезпечують самостійні витяжні коробки безперервної дії. Концепція пекарної камери, що складається з збірних модулів, дозволяє створювати оптимальні конструкції печі для заданого асортименту випікаються виробів.
Усі печі проектуються та виготовляються індивідуально, враховуючи обсяг і тип випікаємого продукту, а також побажання замовника. За понад 30 років розробки та виробництва було встановлено понад 2000 печей по всьому світу.
Для комплексного оснащення ліній з випічки хліба компанія J4 рекомендує шафи остаточної розстійки свого партнера — компанії MOPOS (Чехія).
Референційний список за лініями виробництва J4, поставленими компанією Агро-3:
- «Сиктивкархліб» — лінія підового ржано-пшеничного хліба на базі печі з площею піддону 38 кв.м. Червень 2004.
- Лінія на батони на базі печі з площею піддону 25 кв.м. Червень 2006.