Кліматичні камери для виробництва сирокопчених ковбас.Кліматичні камери фірми MAUTING призначені для холодного копчення, визрівання та сушки сирокопчених ковбас та інших м'ясних продуктів шляхом рівномірної циркуляції прохолодного повітря. Камера працює за принципом видалення вологи з продукту. Стандартна робоча температура +15...+30 °C, відносна вологість 65...95%. Втрата ваги продукту в камері становить до 1% на добу. Система управління повністю автоматизована.
Вбудований контролер SIEMENS SIMATIC S-300 дозволяє здійснювати будь-який технологічний процес сушки м'ясних продуктів. Усі деталі обладнання камери виготовлені з нержавіючої сталі.
Потужність усіх агрегатів, включаючи вентилятор, проєктується для кожного клієнта індивідуально в залежності від бажаних параметрів (температури та відносної вологості), загального обсягу повітря в камері (м³), ваги продукту на одній рамі або загальної ваги продукту в камері та запитуваних втрат на добу. Потужність вентилятора, перетин повітроводів, діаметр сопел та діаметр відводних отворів проєктуються за допомогою спеціальної програми, яка імітує в комп'ютері умови циркуляції повітря для досягнення оптимальних потоків повітря всередині камери. Система автоматично керованих клапанів дозволяє працювати за такими циклами:
- Закритий цикл циркуляції повітря: незручні умови навколишнього середовища, висока температура та відносна вологість, свіже повітря не всмоктується, весь обсяг повітря циркулює лише через агрегати (охолодження чи нагрів).
- Відкритий цикл циркуляції повітря: сприятливі умови навколишнього повітря, низька відносна вологість і сприятлива температура; в залежності від бажаних параметрів повітря всередині камери всмоктується певний обсяг свіжого повітря.
- Рівномірна або змінна циркуляція повітря: рівномірне всмоктування повітря — повітря всмоктується в камеру правим і лівим повітроводами (50% справа і 50% зліва); змінне всмоктування повітря — повітря всмоктується в камеру зліва або справа через лівий чи правий повітропровід (70% зліва і 30% справа та навпаки). Комбінування способів циркуляції повітря в камері забезпечує якісну і рівномірну сушку продукту по всьому об'єму камери. Спеціалісти АГРО-3 здійснюють проєктування, комплектацію, планування під конкретні площі, монтаж кліматичних камер, налаштування обладнання та технологічну підтримку.